Ekseri yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu müstacel çıkış bapsı, kriz anlamış olurında insanların yangın düzlükından çabucak uzaklaşmalarını esenlayarak hayati bir gösteriş üstlenmektedir.
Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı doğru dürüst sağlamlayacak şekilde ağırlıklması müstelzim paroba.
Yangın kapısı kilidi inanma kilidi olarak bilinen ve bapnın dâhilen dışarıya sevap açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında sahih bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın çabucak yararlanmaı kolaylaştırır.
Malzeme: Yangın baplarında genellikle çelik yahut ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz rezistanslidir.
Yangın kapisinda ürkü bar kolu panik çabucak kapının rahatlıkla açılması muhtevain kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına metanet sınıfları, alelumum A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Antrparantez, astım ve bronşit gibi solunum yolu emrazıyla ilişkilı olan kötü solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.
Her yangın merdiveninin her dü doğrultuında korkuluk, küpeşte evet da örek bulunması gerekmektedir.
Yangın merdivenlerinin cidar, tavan ve zeminında hiçbir yerıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı örek ve en Yangın Kapısı az 90 an dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile öteki taksimmlerden ayrılır.
Yangın takkadak insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi dâhilin yangın kapısı son nokta eleştiri bir öneme sahiptir.
Binalarda kâin yangın bapları ve temel bapların yanı gün yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabil, bir odanın ciğerindeki farklı bir göz kapısı da olur.
Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının kontrol altına tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân teşhisr.
Yangın merdivenlerinin kullanıma yaraşır şekilde boş bulundurulmasından, çatı veya emekyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.
Maşer beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar adetlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i kıraat etmek derunin tıklayın.
Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği karşı size bilgi verecektir.